Apel la rugaciune: Peste un milion de oameni, evacuați. Uraganul Dorian se îndreaptă spre Florida

Meteorologii au avertizat marți că în următoarele 36 de ore uraganul Dorian se va apropia extrem de mult de coasta de est a statului american Florida, unde peste un milion de oameni urmează să fie evacuați, relatează site-ul agenției Reuters

Furtuna a lovit arhipelagul Bahamas cu forța unui uragan de categoria 5, însă ulterior intensitatea a scăzut până la nivelul 4, a anunțat recent Centrul Național pentru Uragane (NHC) din SUA, care a precizat că o ușoară deviere spre nord a traiectoriei uraganului ar putea amenința coasta de est Floridei, potrivit Mediafax.

În prezent, urganul a fost încadrat în categoria 2, după ce viteza vântului a scăzut la 175 de kilometri la oră, informează NHC.

„Pe această traiectorie, centrul uraganului Dorian se va muta periculos de aproape de coasta de est a statului Florida până miercuri noaptea”, a declarat NHC.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență pentru întreg statul și a făcut apel cetățenilor să își facă rezerve de mâncare, apă și medicamente pentru cel puțin o săptămână.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/peste-un-milion-de-oameni-evacuati-uraganul-dorian-se-indreapta-spre-florida-1182660

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *