Daniel Florea : Fratii ma numeau Pavel!
De acum,ma numesc Petru!

Petru nu a uitat niciodată scena dureroasă a umilirii sale. El nu a uitat că Şi-a tăgăduit Domnul și n-a gândit niciodată că acesta nu a fost cine știe ce păcat.

Nicio refacere nu este completă dacă nu atinge profunzimea sufletului prin puterea transformatoare a Duhului Sfânt. Sub influența Duhului Sfânt, Petru se afla într-o adunare în care erau prezenți mii de oameni și, cu îndrăzneală sfântă, i-a acuzat ca s-au lepadat de Domnul,insa de același păcat de care se făcuse el însuși vinovat.

După învierea Sa, Domnul Hristos l-a pus la încercare pe Petru de trei ori. „«Simone, fiul lui Iona», i-a spus El, «Mă iubești Tu mai mult decât aceștia?» «Da, Doamne, I-a răspuns Petru, știi că Te iubesc.» Isus i-a zis: «Paște mielușeii Mei!» I-a zis a doua oară: «Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?» «Da, Doamne, I-a răspuns Petru, știi că Te iubesc. Isus i-a zis: Paște oițele Mele.»”

Când Domnul Hristos i-a spus a treia oară lui Petru: „Mă iubești?”, aceste cuvinte i-au pătruns până în adâncul sufletului. Judecându-se singur, Petru a căzut pe Stâncă și a spus: „Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc.”

Unii susțin că, dacă un suflet se împleticește și cade, el nu-și mai poate recâștiga niciodată poziția anterioară; însă cazul pe care-l avem în fața noastră contrazice acest punct de vedere. Domnul Hristos îi spusese lui Petru înainte de lepădarea sa: „Şi după ce te vei întoarce la Dumnezeu, vei întări pe frații tăi.” Încredințându-i sufletele pentru care Şi-a dat viața, Domnul Hristos i-a dat lui Petru cea mai puternică dovadă a încrederii Sale în reabilitarea sa.

Petru era acum suficient de umil pentru a înțelege cuvintele Domnului Hristos și, fără alte întrebări, ucenicul de altădată, neastâmpărat, lăudăros, plin de încredere în sine, a devenit supus și căit. El a început să-L urmeze cu adevărat pe Domnul pe care Îl tăgăduise. Gândul că Domnul Hristos nu l-a lepădat și nu l-a respins a constituit pentru Petru lumină, mângâiere și binecuvântare. El a considerat că, dacă i se va îngădui acest lucru, când va fi crucificat, va dori ca să fie cu capul în jos.

2 comentarii

  1. Bulboana gabriel Răspunde

    Asa este Frate Daniel..Dumnezeu nu oboseste iertand…la aratat cu degetul suntem primii…fiecare are greseli…si in fata lui Dumnezeu nici o greseala nu e mai mica decat alta. Domnul sa iti dea putere sa intaresti pe altii in continuare. Fii binecuvantat! :X

  2. Nicu Iovanovici Răspunde

    Domnul sa te Binecuvanteze ,sa-ti dea putere si sa te intareasca pe cale frate Daniel.Daca Domnul iti pune inainte inca un drum spre Regenstauf,m-as bucura mult sa te reintalnesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *