Ungaria se retrage de la Eurovision pentru că e „prea gay”

Ungaria nu va participa la ediţia din 2020 a Eurovisionului, existând speculaţii că decizia a fost luată pentru că acest concurs de interpretare ar fi „prea gay” pentru guvernul de extremă dreapta a lui Viktor Orban şi pentru şefii televiziunilor publice, relatează The Guardian.

Deşi autorităţile de la Budapesta nu au oferit niciun motiv oficial pentru retragerea din concurs, decizia vine după o accentuarea a retorice homofobe în Ungaria, acolo unde prim-ministrul Viktor Orban a lansat o politică pentru ajutorarea „familiei tradiţionale” şi pentru creşterea natalităţii.

La începutul acestui an, preşedintele Parlamentului Ungariei a pus semnul egal între adopţiile de către cupluri de acelaşi sex cu pedofilia, în timp ce o televiziune pro-guvern a numit Eurovisionul o „flotilă de homosexuali” şi a spus că prin neparticipare, sănătatea mentală a Ungaria va fi mai bună.

Homofobia a ajuns la cote din ce în ce mai mari în Ungaria în ultima vreme. Preşedintele Parlamentului a declarat, de asemenea, că există şi „homosexuali normali, care înţeleg că sunt fiinţe inferioare şi încearcă să se integreze în societatea, dar nu cred, neapărat că sunt egali cu ceilalţi”.

1 comentariu

  1. Pop Eniko Răspunde

    Domnul sa ii dea intelepciune.Dupa cunostintele mele unul dintre feciorii lui Orban e crestin adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *