Atac armat într-o biserică din Texas, unde slujba era transmisă în direct pe internet. Toată tragedia a fost filmată

Un bărbat a ucis două persoane într-o biserică din localitatea White Settlement, statul american Texas, în timpul unei slujbe transmise în direct. Atacatorul a fost împușcat mortal de doi enoriași înarmați, relatează site-ul postului BBC News online.

Atacatorul a deschis focul cu o pușcă într-o biserică din White Settlement, o suburbie a orașului Fort Worth, în cursul slujbei de duminică dimineața. Slujba era transmisă în direct pe internet.

Imaginile l-au surprins pe atacator, în timp ce se apropie de o persoană, pare să îi spună ceva iar apoi scoate puşca.

Șeful Poliției din White Settlement, J.P. Bevering, a declarat că atacatorul a fost ucis de doi enoriași care erau înarmați.

„Amenințarea a fost oprită ca urmare a acțiunilor eroice a celor doi enoriași din biserică”, a afirmat Bevering.

Jack Cummings, un reprezentant al bisericii, a declarat pentru New York Times că atacatorul a „acționat suspicios” de la început și a atras atenția echipei de securitate a bisericii.

Echipa de securitate este formată din enoriași voluntari, autorizați să poarte arme de foc. „Au salvat multe vieți astăzi pentru că acest lucru ar fi fost altfel un masacru”, a adăugat Cummings.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a catalogat atacul drept „un act malefic de violență”.

Statul Texas a fost anul acesta scena mai multor atacuri armate grave. În august, 22 de persoane au murit, iar 24 au fost rănite într-un atac armat produs într-un magazin Walmart din El Paso. În aceeași lună, un individ înarmat a ucis șapte persoane și a rănit alte 20 în localitatea Odessa-Midland.

Sursa: Mediafax

2 comentarii

 1. Răzvan Răspunde

  Acest incident îmi amintește de un text ce l-am citit cu multă vreme în urmă:

  Într-o duminică, pastorul ține o predică la amvonul bisericii pline de oameni. În timp ce vorbește enoriașilor, intră un om acoperit cu cagulă, pentru a nu vedea nimeni chipul lui, și înarmat cu un pistol, zice:
  – Sunteți dispuși să încasați un glonț pentru Isus ? Cine nu, să iasă acum din biserică !
  În secunda următoare, majoritatea s-au ridicat de pe scaune și au fugit spre ieșire, împingându-se. Apoi, toți membrii din corul bisericii, panicați, au fugit și ei afară din biserică, mai să se calce unii pe alții în picioare. Au rămas pe loc doar pastorul și câțiva enoriași în biserica pustie. Apoi omul mascat și înarmat își scoate cagula de pe cap și zice:
  – Gata, frate pastor, poți continua predica, am venit să te scap de ipocriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *