Timiş: Pastor amendat după ce a organizat o slujbă religioasă cu 40 de persoane

Un pastor penticostal din judeţul Timiş a fost amendat de poliţişti, în baza Ordonanţei Militare, după ce duminică a organizat o slujbă religioasă la care au participat aproximativ 40 de enoriaşi.

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Inspectoratului de Politie al judeţului Timiş, poliţiştii din Făget s-au sesizat din oficiu, după ce au aflat că la Biserica Penticostală din localitatea Bethausen se desfăşura o slujbă religioasă la care participau aproximativ 40 de enoriaşi.

”Din verificările efectuate s-a constatat ca organizatorul slujbei este un bărbat în vârstă de 39 de ani. Având în vedere aceste aspecte, persoanelor prezente li s-a pus în vedere obligaţia de a respecta prevederile Ordonanţei Militare nr. 1/2020 cu privire la adunările publice şi li s-a solicitat să părăsească de îndată incinta bisericii.

De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, conform art. 2 din Ordonanţa Militară nr. 1/2020”, se arată în comunicat.

Potrivit poliţiştilor, în acest caz, pastorul a fost amendat cu suma de 300 de lei.
Conform Ordonanţei Militare emise sâmbătă de autorităţi, se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.


De asemenea, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), Ia care pot participa maximum 8 persoane, cât şi împărtăşirea credincioşilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *