În timp ce lumea combate coronavirusul, în China este deja o alarmă pentru hantavirus

În timp ce lumea încă cauta o soluție pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului, China este deja în alertă cu un alt virus mortal numit hantavirus. Conform unor rapoarte media , un bărbat din provincia chineză Yunnan a dat rezultate pozitive pentru noul virus și a murit câteva ore mai târziu.

Potrivit unui raport al Chinese Global Times, bărbatul se întorcea în provincia Shandong pentru a lucra la un autobuz închiriat când a murit. Alte 32 de persoane au fost testate pentru același lucru și așteaptă rezultatele testelor.

Ce este hantavirus? Așa cum am menționat pe site-ul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, hantavirus este cauzat de rozătoare. Se poate răspândi la oamenii care intră în contact cu ei. „Infestarea rozătoarelor  în și în jurul casei rămâne principalul risc pentru expunerea la hantavirus. Chiar și persoanele sănătoase sunt expuse riscului de infecție cu Hps dacă sunt expuse la virus. ”

O persoană se poate infecta dacă a atins ochii, nasul sau gura după ce a atins excremente de rozătoare, urină sau materiale de cuib. Simptomele hantavirusului sunt similare cu cele ale coronavirusului, care include, printre altele, febră, cefalee, dureri abdominale.

Alte surse externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *