Pastor cercetat penal dupa ce a organizat o adunare religioasa cu zeci de oameni. Doi au fost confirmati cu coronavirus

Un pastor din judetul Bistrita-Nasaud este cercetat penal dupa ce a organizat o adunare religioasa cu peste 20 de participanti la el acasa. Doi dintre cei care au participat au fost confirmati cu noul COVID-19, iar alti patru au fost internati in spital.

Astfel, pastorul e acum cercetat de parchetul de pe langa Judecatoria Beclean pentru „zadarnicirea combaterii bolilor”.

Potrivit procurorilor, un barbat din comuna Petru Rares a vrut sa organizeze adunarea religioasa la Biserica Penticostala din localitate. Manifestarea nu a fost autorizata pentru ca pastorul nu avea aviz de la DSP, iar politistii i-au recomandat barbatului sa renunte la idee.

Cu toate acestea, barbatul a organizat adunarea la el acasa, la aceasta participand 20 de persoane din localitatea Reteag si 3 persoane din judetul Suceava.

Ulterior, doua dintre persoanele care au fost la intrunire, ambele din localitatea Reteag, au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus, iar alte patru persoane au fost internate la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, sectia Boli Infectioase, cu simptome specifice COVID-19.

Totodata, fata de aproximativ 68 de persoane s-a instituit masura autoizolarii acasa, ancheta epidemiologica a DSP fiind in desfasurare.

Surse locale au declarat pentru Mediafax ca barbatul respectiv este pastor penticostal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *