Dacian Cioloș a dat AFARĂ un lider CHEIE, pentru comentarii homofobe: A fost EXCLUS, cu efect IMEDIAT

Dacian Cioloș taie în carne vie. L-a dat afară pentru comentarii homofobe la adresa comunității LGBT.

Acesta l-a exclus din rândurile Renew Europe pe eurodeputatul lituanian Viktor Uspaskich, după ce acesta din urmă i-a numit „perverşi” şi „anormali” pe homosexuali şi transsexuali.

„Nu este loc pentru homofobie în familia Renew Europe. Ca familie politică, suntem profund angajaţi faţă de apărarea şi extinderea drepturilor persoanelor LGBTI+. Comentariile domnului Uspaskich sunt incompatibile cu valorile pe care le îndrăgim şi acele comentarii îl plasează în afara familiei noastre.

În urma unei proceduri disciplinare interne, încheiată prin vot în şedinţa din această seară a grupului Renew Europe, Viktor Uspaskich a fost exclus, cu efect imediat”, a susţinut Dacian Cioloş într-o declaraţie publică, citează gândul.ro

Declarația făcută de Viktor Uspaskich

 

Totul vine după ce, într-un video postat pe Facebook în data de 10 ianuarie, Uspaskich, lider al Partidului Muncii lituanian, afirma că în unele ţări europene este „periculos să fii un reprezentant al unei orientări naturale”: „Mă refer exact la perverşi, anormali, viaţa, soarta le-a dat o astfel de viaţă, nu este vina lor că în haine de bărbat ei se simt ca femeile, majoritatea oamenilor nu îşi fac singuri reclamă”.

Sursa:DeCe News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *